Međunarodna zbirka poezije Dijalozi proljeća - 10 autora 

2021-05-06

NAJNOVIJA KNJIGA GRUPE PISCI I KNJIŽEVNOST - TRIDESETA KNJIGA

Potpisan je ugovor i probni otisak knjige za međunarodnu zbirku poezije u kojoj je 10 autora DIJALOZI PROLJEĆA. Jako smo ponosni na ovu knjigu, jer su pjesme odlične, a autori nam dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ovo je trideseta knjiga koju smo objavili. Izlazi iz tiska ovaj mjesec. Knjiga je jedinstvena po tome što je u njoj manji broj autora, 10. Autori imaju priliku objaviti više pjesama i dobiti puno knjiga.

Urednik knjige Kruno Šafranić. U uredničkom odboru zajedno sa Krunom je bila Dragana Latinović.

Lekturu je radila Mateja Jurčević, dok je korekturu radila Vlasta Šafranić.

Grafičku obradu knjige je radila Megi Horak Orlić.

Ilustraciju je napravila Mirta Kustec.

Martina Barać, urednica stranice From Cover To Cover, napisala je osvrt za knjigu.

Hvala svima na odličnom odrađenom radu na knjizi.

Nakladnik i tiskara Redak

Moramo naglasiti da smo više nego zadovoljni kvalitetom papira i tiska, dobrom komunikacijom te brzom isporukom knjiga. Rado nastavljamo suradnju s nakladnikom koji uvažava vaše želje i ideje, a do sada ima izdano više od 1000 naslova.

Čestitam svim autorima koji su uvršteni u ovu predivnu zbirku.


Martina Barać, urednica stranice From Cover To Cover, napisala je nekoliko riječi o knjizi:

Pisana je riječ oduvijek bila jedan od najuspješnijih načina davanja oblika našim mislima. Robert Frost, jedan od najpopularnijih američkih pjesnika 20. stoljeća, poeziju je nazvao emocijom koja je pronašla svoju misao, i misao koja je pronašla riječi.

Poput kakva umjetničkog djela, poezija je prikaz autorova doživljaja, ali je i njegovo ogledalo - ogledalo njegova raspoloženja, njegovih misli, njegove duše. Njima on daje zvuk tišini, svjetlost tami, čaroliju pisanoj riječi.

Zbirka "Dijalozi proljeća", sadrži poeziju desetero autora koji, iako na posve različit, donose svoj doživljaj okoline i svijeta na prije svega emocionalan način. Obuhvaćajući razne teme i stilove pisanja, no uvijek nadasve iskrena, ovo je zbirka pjesama koja će vam pružiti idealnu temu za pokoji dijalog među ljubiteljima poezije.


Autori:

Amalija Ljubica Sedlaček

Anica Ivić

Antun Vrapčenjak - Aska

Gordana Bartol

Ibrahim Ibrahimović

Ina Padovan

Marica Balen

Rada Juzbašić

Vera Bosazzi

Vesna Grgić

Pozivamo sve zainteresirane pjesnike da se prijave na naš novi projekt tiskanja nove zbirke poezije za 10 autora. Upute i pravila su na linku na našoj web stranici.

https://pisci-i-knjizevnost.webnode.hr/l/projekt-2-dijalozi-ljeta-jedinstveno-izdanje-za-10-autora/ 

Tekst napisao: Kruno Šafranić

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti