Pisci i Književnost slavi 10. rođendan 

2021-03-21

SVE JE POČELO 22.03.2011.

Pisci i Književnost 22.03. slavi 10 godina postojanja. Sretan rođendan :)

Postojimo već 10 godina. Kako je vrijeme preletjelo, tko bi rekao. Da nema ove pandemije, sad bi na Bundeku organizirali tulum. U ovih 10 godina, objavili smo 28 zajedničkih zbirki, dok na 3 zbirke upravo radimo. Organizirali smo i tiskanje 3 samostalne knjige autorima.

Upoznali smo puno divnih ljudi, puno divnih autora i čitatelja. Knjige su otputovale u puno država, puno domova čitatelja, u puno knjižnica u nekoliko država. Knjige se čitaju više nego ikad prije. Traži se knjiga više...

Sretni smo kada vidimo da autori napreduju u pisanju i kreativnosti svojih djela. Ima puno autora koji pišu poeziju, puno autora koji pišu prozu, a grupa je idealno mjesto gdje svoje radove možete podijeliti jedni s drugima. Najbolje radove i vaše uspjehe dijelimo i objavimo na javnoj stranici, gdje onda tisuće ljudi čita vaše tekstove...

Od samog početka, već 10 godina potičemo druge na čitanje domaćih knjiga i autora. Mislim da smo u tome uspjeli, jer se domaće knjige sve više čitaju i piše o njima. I unatoč tome, još je uvijek puno neafirmiranih autora, knjiga za koje se malo zna... Uvijek govorimo kad bi svatko bar jednu domaću knjigu jednom u mjesec dana podijelilo, brzo bi se čulo za puno domaćih autora i njihova djela. Ne može jedna grupa ili stranica nešto promijeniti na brzinu, ali može biti poticaj da se bar nešto pokrene na bolje.

Mogao bih još štošta napisati, ali vrijeme je i za nagrade. Ipak je ovo okrugli 10. rođendan, treba ga proslaviti na najljepši mogući način. :)

Darivanje traje do 25.3.2021.

1. Jedna Pjesma. Tema slobodna, dužina slobodna. Ime autora, naslov pjesme, grad, država i tekst pjesme. - nagrada: nagradit ćemo 3 autora s besplatnom objavom pjesme u zbirci Povezani stihom. Diploma za 1., 2. i 3. mjesto. 

2. Jedna priča do dužine 100 riječi.  Tema slobodna. Ime autora, naslov priče, grad, država i tekst priče. - nagrada: nagradit ćemo 3 autora s besplatnom objavom priče u zbirci iza proznih vrata. Diploma za 1., 2. i 3. mjesto.

3. Poklanjamo najnoviju knjigu proze Čarolija zimske noći. Napišite bilo kakav komentar i uz malo sreće, nagradit ćemo knjigom jednog sretnog dobitnika/cu.

- Darivanje je otvoreno na svim našim stranicama, tako da ćemo izabrati pobjednike do 25.3.2021.

Pjesmu, priču ili ako igrate za knjigu, napišite u komentar na ovom linku:

https://www.facebook.com/pisciknjizevnost.pik/photos/a.741779052581136/4043368112422197

Želim se zahvaliti svojim divnim volonterima, urednicima, koji mi pomažu voditi grupe i stranicu...

Želim se zahvaliti svim adminima drugih grupa i stranica, na podršci, na odobravanju naših objava da ih vide i vaši članovi i čitatelji...

Hvala svim članovima, čitateljima i autorima, što ste svih ovih godina uz nas, na podršci koju nam dajete, povjerenju i prijateljskoj ruci. Hvala dragi prijatelji. :)

Tekst napisao: Kruno Šafranić

Fb grupa PiK kutak - književnost koja se čita i pamti

https://www.facebook.com/groups/1827073877599047/ 

Fb grupa Pisci i Književnost

https://www.facebook.com/groups/245484055481932/ 

Fb stranica Pisci i Književnost - Writers and Literature

https://www.facebook.com/pisciknjizevnost.pik/?ref=bookmarks 

Web stranica Pisci i Književnost

https://pisci-i-knjizevnost.webnode.hr/ 

Pratite nas na Instagramu let_s_read_croatian_authors

https://www.instagram.com/let_s_read_croatian_authors/ 

Fb profil Pisci Književnost

https://www.facebook.com/pisci.knjizevnost   

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti