10. MEĐUNARODNI NATJEČAJ ZA KRATKU PRIČU, ODLOMCI IZ ROMANA I MISAONI TEKSTOVI

2019-09-10

(Organizator FB i web stranica Pisci i Književnost - Writers and Literature)

Svrha je ovoga natječaja približiti priče, odlomke iz neobjavljenih romana, misaone tekstove, čitateljima u svim zemljama i pružiti priliku neafirmiranim i afirmiranim autorima da svoj rad pokažu javnosti. Prethodni natječaji su izvrsno odjeknuli, vidjelo ih je više od 100.000 korisnika Facebooka, a odazvalo se više od tisuću autora iz nekoliko zemalja. Zbog raznolikih tekstova i prigodnih nagrada, uvjereni smo da je ovaj natječaj zanimljiv kako za publiku stranice Pisci i Književnost tako i za nakladnike u potrazi za talentima.

Rok do kada primamo tekstove je od 10.9.2019. do 25.9.2019.

NAGRADE: * Besplatno sudjelovanje u izdavanju međunarodne zbirke priča čiji je organizator grupa Pisci i Književnost. * Nagradu za besplatno objavljivanje jednog teksta u zbirci dobiti će 30 autora. * Po izlasku zbirke iz tiska, autori sami u web knjižari nakladnika Redak mogu naručiti/kupiti primjerke knjige. Kupnja knjige nije obavezna. Ovoga puta ne dijelimo knjige za nagradu. * Prigodne zahvalnice/diplome (šaljemo ih u pdf formatu koji pobjednik/ca može isprintati za uspomenu.

Pravila, uvjeti i upute natječaja: 1. Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani. 2. Sudionici natječaja mogu konkurirati sa samo jednim tekstom. U obzir se uzimaju radovi pisani latinicom, na hrvatskom, srpskom, makedonskom i bosanskom jeziku. Radovi se postavljaju u komentaru izvora objave natječaja, na linku: https://www.facebook.com/pisciknjizevnost.pik/photos/a.742833162475725/2655164847909204/?type=3&theater

3. Ako je priča pisana na stranom jeziku, autor je obvezan uz izvornik priložiti i prijevod na hrvatski jezik. 

4. Izbor teme teksta je slobodan.  

5. Tekstovi ne smiju biti duži od pet stotina riječi. 

6. Autori na natječaju mogu sudjelovati samo s tekstom koji još nije objavljen ni u elektronskom ni u tiskanom obliku. 

7. Želimo izaći u susret autorima koji objavljuju svoje tekstove pod pseudonimom na wattpadu, te je dozvoljeno da se pod autor potpišete pseudonimom kako se potpisujete i na wattpadu. 

8. Autorski tekst treba postaviti u komentaru te obvezno navesti sljedeće podatke teksta koji prijavljujete na natječaj:

Uputa za postavljanje odlomka iz neobjavljenog romana: Napisati: Prijavljujem odlomak iz romana 

Autor: 

Naslov romana ili radni naslov: 

Žanr: 

Grad: 

Država: 

Tekst odlomka iz romana:

Uputa za postavljanje priče u komentar: Napisati: Prijavljujem priču 

Autor: 

Naslov priče: 

Žanr: 

Grad: 

Država: 

Tekst priče:

Uputa za postavljanje misaonog teksta: Napisati: Prijavljujem misaoni tekst 

Autor: 

Naslov: (naslov nije obavezan) 

Grad: 

Država: 

Misaoni tekst:

9. Ako je tekst ranije objavljen na društvenoj mreži Facebooku, Wattpadu, blogu, autor može njime sudjelovati na ovome natječaju. Svaki autor mora se prijaviti sam, nitko drugi osim autora ne može umjesto njega postaviti tekst na natječaj. 

10. Svi tekstovi koji udovoljavaju gore navedenim kriterijima moraju biti objavljeni u komentaru posta najkasnije do 25.9.2019. godine. 

11. Objavljene radove, zasebno, ocjenjivati će urednici PiK-a. 

12. Urednici PiK-a odabrat će 30 pobjedničkih tekstova, a rezultati će biti objavljeni na stranicama Pisci i Književnost - Writers and Literature. 

13. Prijavom na natječaj, smatramo da su sudionici dali dopuštenje za objavljivanje teksta na stranicama Pisci i Književnost i u međunarodnoj zbirci priča Zimske priče 2. 

14. Organizator zadržava pravo po vlastitoj ocjeni ne prihvatiti tekstove i obrisati komentare ako su neprimjerenog, uvredljivog, rasističkog, pornografskog i drugog sadržaja te diskvalificirati njihove autore.

Svaki je autor osobno moralno i kazneno odgovoran za eventualni plagijat. Za objavu autorskih radova u međunarodnoj zbirci priča Zimske priče 2 ne postoji nikakva materijalna naknada. Autori koji sudjeluju u projektu prihvaćaju pravila i dozvoljavaju da se njihovi tekstovi uvrste u međunarodnu zbirku priča Zimske priče 2. Također, pristankom dajete dozvolu lektoru, korektoru i uredničkom odboru da isprave očigledne gramatičke i pravopisne pogreške u tekstovima.

Napomena: U zbirci će biti zastupljeni i autori koji su već ranije poslali tekstove u sklopu projekta 2 Zimske priče 2.

Organizator natječaja: Pisci i Književnost

Web stranica Pisci i Književnost 

https://pisci-i-knjizevnost.webnode.hr/

Fb stranica Pisci i Književnost - Writers and Literature 

https://www.facebook.com/pisciknjizevnost.pik/

Fb grupa Pisci i Književnost 

https://www.facebook.com/groups/245484055481932/

PiK kutak - književnost koja se čita i pamti https://www.facebook.com/groups/1827073877599047/

Pratite nas i na Instagramu: let_s_read_croatian_authors https://www.instagram.com/let_s_read_croatian_authors/

U Zagrebu 10.9.2019.