Dejan Dobrinić i Čudnovati puteljak: Invazija Puteljkovih neprijatelja - osvrt: Danijela Sabo

2019-12-15

Drugi dio trilogije o hrabrom junaku Dejanu Dobriniću. Bogati dijalozi, predivni opisi i komične scene čitatelju su i više nego dovoljni kako bi uživali u nastavku priče o hrabroj družini. 


Dolaskom u selo družina je zatekla užasan prizor. Seljani su redom bili otrovani, teška srca im nisu dali čarobne sjemenke od kojih bi odmah ozdravili. Jedan dječak bio je brutalno ubijen. Imao je samo deset godina.


Počeo je padati gusti snijeg.


Krenuvši dalje Puteljkom do dvorca zlog čarobnjaka, nailaze na špilju punu zamki. Pomažu im Puteljkova vila i Žena ratnica. Dolaze do indijanskog sela u kojem vlada nemila glad. U selu Prnjarov gube drage prijatelje. Tajana i Dejan otkrivaju neke nove, do sada, nepoznate emocije.


Rjein ulazi Tajani u snove i muči je. Bila je sama, bez svojih prijatelja, skoro je podlegla mučenju, no Dejan ju spašava. Svjetovi su izmiješani, Puteljkovi prijatelji u svom svijetu susreću Hrvatsku vojsku. Napadaju ih Vodeni i Kameni ljudi. Nesvjesni njihove jačine, HV ostaje i bori se dok Puteljkovi prijatelji nastavljaju svoju misiju. Ipak, kada se vojnici više nisu mogli sami braniti, družina im pomaže. Između Dejana i Tajane razvijaju se sve jači osjećaji. Snježna kraljica novi je lik i vrlo je zla. Protjerala je prijatelje iz svog svijeta, a oni skriveni u borovoj šumi svjedoče borbi kraljeva iz svijeta prošlosti i budućnosti. Dolazi zla vještica - desna ruka Rjeina. Tko je osoba kojoj svi vjeruju?


Rjein je spreman na ogromnu žrtvu kad iskoristi najmračniju čaroliju. Je li kukavni Slikar odao tajnu?


Tajana je smrtno ranjena, izgubila je čarobni štapić u nemilosrdnoj borbi, a Dejan je misteriozno nestao...


Priča je ovo o zlu koje ne može trajati vječno, o hrabrosti malih, običnih ljudi, njihovim žrtvama i prijateljstvu. Priča o teškom životu, borbi protiv opakih bolesti i ovisnosti.


Najiskrenija preporuka svim čitateljima. 


Osvrt napisala: Danijela Sabo

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti