FONTANA STIHOVA, Pisci i književnost - grupa autora

2019-04-18

Sažetak:
Dragi čitatelju, s radošću vam predstavljamo našu petu knjigu, zbirku pjesama, koju smo uspjeli pripremiti zahvaljujući timskom radu mnogih članova, ljubitelja poezije.

Pjesme su nastale u razdoblju od 19.10.2016. do 18.11.2016. godine, a autori su članovi Facebook grupe "Pisci i Književnost".

Autori priča dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije, te s ponosom možemo kazati da je ovo međunarodna zbirka poezije.

Kao voditelj projekta, ponosan sam na timski rad kako postojećih, tako i pridošlih članova. Ovim putem zahvaljujem volonterima koji su nesebično pomagali u projektu kako bi naša četvrta knjiga ugledala svjetlo dana. Zahvaljujem pjesnicima što su se odazvali u ovom pjesničkom projektu.

Slogan: Nemate novaca za vlastitu zbirku, uključite se u našu zajedničku.

Autori su pisali pjesme na slobodnu temu. Mogli su izabrati žele li priložiti za zbirku četiri, šest ili osam pjesama. Tko je želio, mogao je umjesto četiri manje pjesme priložiti jednu dugačku... Domaća književna scena je obogaćena za nekoliko novih pjesnika za koje možda do sada nije čula. Književnost je lijepa, bez nje ne možemo, za nju živimo. Književnost je još ljepša kada je dijelimo zajedno s prijateljima, uz jutarnju kavu, na poslu, izletu... Uz književnost sve je ljepše, zabavlja nas, čini sretnima, čitanje opušta, pisanje zabavlja... Može li svijet uz poeziju biti ljepši?
Odgovor je da može. Autori ove predivne zbirke "Fontana stihova", upravo su to i pokazali. Poezija se vraća na književnu scenu.

Pjesme koje su pred vama zasigurno će zainteresirati šire čitateljstvo, a nadamo se i mlađu generaciju i uvesti vas u jedan čudesan svijet lijepe pisane riječi.

Ugodno čitanje!
Kruno Šafranić

Bilješka o autorima:
Autori priča dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije, te s ponosom možemo kazati da je ovo međunarodna zbirka poezije.

Bernarda Ćurić, Dražana Ivana Kelava, Davorka Črnčec, Damir Trogrlić Was, Davorka Flego, Dragana Latinović, Evica Kraljić, Jelena Stanojčić, Kristina Vlahović, Kruno Šafranić, Ksenija Schindler, Leonida Kifer, Lidija Harak, Lucija Saulić, Majda Fradelić, Martina Arbanas, Mirna Brođanac, Mirjana Pejak, Mladen Crnković, Nada Vučičić, Neda Dukarić Kostelac, Slađana Benkus, Slavko Čretni, Vedrana Harak, Vivian Voda, Vlasta Šafranić, Zdenka Prodanović, Željka Kahlik

Naslov: Fontana stihova
Autor: Pisci i književnost - grupa autora
Broj stranica: 150
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-378-3
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev