Roman "Putevima svitanja" - Brankica Stanić - osvrt: Dragana Latinović

2019-05-14

Često je ljubav pokretač promjene, ali i sam cilj kojem težimo. Upoznati pravog sebe možemo jedino kroz životne promjene, koje nas vode ka nepoznatom. Potraga za srećnim krajem je često hod kroz trnje, bez saznanja da li na kraju puta stoje zvijezde.

U ovu potragu se upustila i glavna junakinja romana "Putevima svitanja" - Brankica Stanić. 

Tina mlad i ambiciozan fotograf, nije sklona riziku. Ona igra na sigurno, u ljubavi, na poslu, uopšteno u životu ona je od onih ljudi koji uvijek idu sredinom. Strah od promjene Tinu drži u iluziji sreće. Njeno stakleno zvono su zidovi koje ona ne želi srušiti, uljuljkana lažnom sigurnošću. Tina je u dugoj vezi sa Filipom i ako on živi s roditeljima, a uz to njegova majka i ne voli Tinu. Pored toga ona se bavi fotografisanjem vjenčanja i ako je njena ljubav fotografisanje predjela. Jednostavno to je ono što je poželjno u očima sredine u kojoj ona živi, a ona nema hrabrosti da to promijeni.

Kada u njen život uđe samozatajni Luka, stakleni zidovi pucaju i Tina sad zapravo mora da diše vazduh života. Njena kula od karata se srušila, a ona nema upustvo da je ponovo složi.

Ispreplitanjem prošlosti i sadašnjosti autorka Brankica Stanić uspijeva da ljubavnu priču ispriča iz drugog ugla bježeći od ustaljenog šablona patetike. Moralne dvojbe koje muče Tinu u sadašnjosti su rezultat neriješenih odnosa iz prošlosti. 

Nesigurnost koju ispoljava glavna junakinja na početku romana je samo prelazna etapa. Ubrzo kada nesretnim spletom okolnosti ostane sama i bez posla Tina shvata da iz beznađa u kojem se nalazi uvijek postoji izlaz.

Topla ljubavna priča, koja vas tjera da roman završite u jednom dahu su najbolja preporuka da nabavite knjigu i počnete odmah s čitanjem.

Iskrene preporuke!

Osvrt napisala: Dragana Latinović


Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti