Međunarodna zbirka IZA PROZNIH VRATA - 62 autora - 8 država

2021-08-20

Međunarodna zbirka IZA PROZNIH VRATA - 62 autora - 8 država

Knjiga je izašla iz tiska.

Zbirka priča, odlomci iz neobjavljenih romana i misaoni tekstove IZA PROZNIH VRATA.

Tvorci ovih tekstova pišu nam iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Francuske, Njemačke, Švedske i Izraela.

Svi koji su naručili knjige u sklopu projekta, vama mi šaljemo knjige. Autori koji su sudjelovali na natječaju, vaš tekst je besplatno objavljen u knjizi, ali ne dobijete knjigu, već tko želi, sam je može naručiti u web knjižari Redak. Redak šalje knjigu u sve zemlje svijeta i brza isporuka.

Naručili smo malo više knjiga koje ćemo pokloniti knjižnicama, tako da će ih čitatelji moći posuditi.

Urednik knjige Kruno Šafranić.

U uredničkom odboru zajedno sa Krunom je bila Dragana Latinović i Nataša Matulić.

Andrea Krejči je radila lekturu.

Ela Vlašić je napravila korekturu.

Spisateljica Brankica Stanić, napisala je osvrt za knjigu.

Ilustraciju naslovnice je nacrtala Dora Kujek. Klapne i prednja strana knjige sadrži citate. Korice imaju sjajnu plastifikaciju, te bi se ilustracija na prednjoj strani trebala malo sjajiti, što će dati posebnu čar knjizi.

Grafičku obradu knjige je radila Megi Horak Orlić.

Zahvaljujem svima na trudu i radu koji su uložili da ova knjiga ugleda svjetlo dana.

Nakladnik i tiskara Redak

Moramo naglasiti da smo više nego zadovoljni kvalitetom papira i tiska, dobrom komunikacijom te brzom isporukom knjiga. Rado nastavljamo suradnju s nakladnikom koji uvažava vaše želje i ideje, a do sada ima izdano više od 1000 naslova.

Autori:

Ana Zuber, Anica Ivić, Anđelka Žaja, Alenka Tuličić-Mihelčić, Azemina Klobodanović, Anđa Jotanović, Ajla Renda, Ana Bašić, Amra Hrustić Isović, Danijela Serdar, Dejana Vorkapić, Dušica Stanković-Đukić, Đurđica Blažinović-Zoričić, Enida Alić, Evica Kraljić, Gabrijel Barišić, Gordana Bartol, Hrvoje Voda, Husein Muratović, Iva Miljak, Ivana Labaš Topić, Ivana Marković, Ivana Ljubić, Ivo Živković, Jelena Benčić, Jovanka Vujaklija, Jadranka Varga, Jelena Zlatar Gamberožić, Jusuf Vejzović Juka, Kata Lenđel, Katica Protić, Leon Jozinović, Lumi Zion, Marica Balen, Marica Žanetić Malenica, Marijana Milošević, Martina Kopić, Mariana Qunbar Selma, Najla Ridžal, Nikola Nadlački, Nela Baričević, Ognjenka Kalajdžić, Petra Valković, Romana Duvnjak, Romana Grgić, Ružica Dabić, Stjepan Crnić, Sofija Ivanovna, Sajra Kustura, Saša Šebelić, Senka Štorat, Sani Jelčić, Tamara Maksimović, Tara Gamulin, Vanja Bursać-Popović, Valentina Vukman Zelić, Vedrana Tot, Vanja Petak, Vera Bosazzi, Vesna Jakovina, Zita Vukšić i Zorica Vrabl.

S obzirom da su autori iz različitih država, krajeva i govornih područja te se stoga služe različitim dijalektima, isti su sačuvani u izvornom obliku, bez ikakvog uredničkog upliva u jezik i stil. Polazimo od ideje da se prilika prvotno pruža neafirmiranim autorima te oni kao takvi imaju prednost u ovoj zbirci, a potom svi ostali. Zbirka je tako i zamišljena, da manje poznati autori budu u zbirci, da čitatelji čitaju njihove tekstove u nekoliko država i da kroz kritiku i pohvalu napreduju u daljnjem stvaranju svojih djela. Pisci i Književnost će uvijek pružiti podršku početnicima i neafirmiranim autorima, jer iza nekih se kriju vrlo talentirani pisci, koji će tek biti primijećeni.

Moje osobno mišljenje je da ne treba nikoga previše kritizirati. Svatko od nas u stvaranju ove zbirke, dao je ono najbolje od sebe... Ljepota naših zbirki je upravo u tome, pisanom riječju gradimo svoje vještine, vidimo gdje smo pogriješili i pokušavamo napredovati da budemo još bolji. To je put u kojem smo svi zajedno, postajemo bolji, idemo naprijed, a iza nas ostaju radovi, nešto što smo zajedno stvarali, a ukoričeno je u knjigu.

Jedan od polazišnih ciljeva je da naše zbirke mogu čitati i mlađi čitatelji, kao i generacije svih uzrasta, a tekstovi koji su neprimjerenog sadržaja, ne uklapaju se u viziju zbirki, što je i navedeno u pravilniku svakog natječaja i projekta.

Još jedna od čari ove knjige je ta što će otputovati u nekoliko država i bit će na policama čitatelja širom svijeta. Knjiga će ostati lijepa uspomena svim generacijama čitatelja.

Pobjednici 13. međunarodnog PiK natječaja za kratku priču, odlomci iz neobjavljenih romana i misaoni tekstovi, za nagradu su zastupljeni u ovoj zbirci. Povodom 10 godina postojanja grupe Pisci i Književnost, organizirali smo natječaj za kratku priču do 100 riječi. Za nagradu priča je objavljena u ovoj zbirci.

Ovim putem još jednom čestitam pobjednicima i svim pohvaljenim autorima koji se nalaze u ovoj knjizi.

Tekst napisao: Kruno Šafranić

Spisateljica Brankica Stanić, napisala je nekoliko riječi o knjizi:

Što se skriva Iza proznih vrata?

Raznolika riznica priča koje odišu nostalgijom prošlih vremena, sjećanjima koja u svojoj nutrini skrivaju kako radosne, tako i bolne trenutke. Stranice ove zbirke kriju ljubav, prijateljstva, gubitke, krizna vremena, trenutke koji pružaju nadu i podsjećaju na ljepotu života i u najtežim trenutcima.

Autori priča svojim unikatnim izražajem, koji su, kako jednostavni i izravni, tako i reflektivni i poetični, dijele s nama svoje spoznaje, svoje intimne misli, kao i bajkovita maštanja prožeta mrvicama mudrosti skupljenim kroz svakodnevne izazove.

Iza proznih vrata krije se život u punom sjaju i autori nas pozivaju da zavirimo u šaroliki spektar iskustava koji, koliko god različiti, u svojoj suštini nose zrnca istovjetna svakom ljudskom biću.

Naslov: Iza proznih vrata

Autor/autorica: Pisci i književnost - grupa autora

Broj stranica: 254

Nakladnik: REDAK

Godina izdanja: 2021.

ISBN: 978-953-336-706-4

Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

Knjiga je dostupna za kupnju u web knjižari Redak. Dostupno za kupnju svim državama na linku:

https://www.webknjizara.hr/knjige/iza-proznih-vrata-grupa-autora 

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti