Najtraženije knjige i autori na Interliberu 2019.

2019-11-18

Njen zaštitnik (roman) - Talijata. Proširio se info da je Talijata na Interliberu. Čitatelji su tražili ne samo štand s ovom knjigom, nego su tražili i autoricu. Bili smo tamo, bili smo 3 puta kod štanda (ZUZI SHOP), vidjeli smo knjigu, vidjeli smo čitatelje kako kupuju knjigu i svi su čekali potpis autorice. 

Bilo je simpatično kad se proširila informacija da je Talijata došla na Interliber u Zagreb, a jedna djevojka drži knjigu u ruci, stoji pokraj nas i mi joj kažemo da je Talijata u Srbiji, da nije mogla doći, ali kao da je došla: njen spisateljski duh se spustio na okupljene i namamio svima osmijeh na lice. Htjeli smo autogram, htjeli smo posvetu, dvadesetak čitatelja je došlo na štand samo zbog nje, jer smo vjerovali u informaciju koja je kružila sajmom da je ona tamo. Sjeli smo u kafić i družili se, pričalo se o Talijati, njenoj knjizi Njen zaštitnik, koja je bila među najtraženijim knjigama na ovogodišnjem Interliberu. Još da je bila tamo, bila bi to točka na i, bio bi to nezaboravan susret s čitateljima, susret koji smo tako željeli da se dogodi. Čekamo te iduću godinu na Interliberu.

Marilena Dužman (roman) - Gdje mi je psihijatrica? 

Svoje knjige je izložila na Interliberu na štandu naklade Neptun. Izdala je tri knjige: Gdje mi je psihijatrica?, Opsidijan i Razgovori s ginekologom. Puno čitatelja se fotografiralo s autoricom, puno ispijenih kava s njom, još više razgovora o njenoj najuspješnijoj knjizi Gdje mi je psihijatrica? knjiga koja se osim u Hrvatskoj čita u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Čitatelji su kupovali njene knjige, sve tri knjige, ali Gdje mi je psihijatrica? je jedna i jedina, neponovljiva, knjiga koja se u jednom trenu skoro rasprodala. Bili smo tamo, vidjeli smo na svoje oči, a fotografije ovog događaja svjedoče na društvenim mrežama.  

Dvojnica (roman) - Inna Moore 

Inna Moore je autorica koja piše pod pseudonimom, autorica koju su posjetitelji sajma željeli upoznati i tražiti je autogram. Obišli smo cijeli sajam, njene knjige su posvuda, njene knjige se nalaze na više štandova, kupuju se i pita za autoricu. Dvojnica je bila apsolutni hit na sajmu. Taman kad smo došli na štand Hoću knjigu, gdje je imala najavljeno druženje s čitateljima i potpisivanje knjige, zakasnili smo, otišla je. Čekali smo na štandu, čekali su i drugi, svi su je htjeli upoznati. Njen roman Dvojnica je bila najviše fotografirana knjiga na sajmu, svjedoče fotografije na društvenim mrežama. Miomišli smo se kod štanda Hoću knjigu, ali smo se zato našli i upoznali s njom nešto kasnije. Na kraju smo se zaboravili fotografirati s njom jer su je zvali na sto strana i nije znala gdje bi prije. E to ti je kad si popularan. Čekamo promociju knjige na nekom mirnijem mjestu u Zagrebu.   

Izlet smrti (humoristični trash-horor) - Eric Johansson

Šećer na kraju je bio Eric Johansson, koji je po našem mišljenju kasnio na sajam, čitatelji su ga tražili cijelo jutro, nije on kriv, jednostavno je putovanje dugačko i treba doći iz drugog grada u drugi grad. Svoju knjigu je izložio kod Zagrebačka naklada. Tamo smo ga napokon i sreli i upoznali. Zadržali smo se na tome štandu neko vrijeme, jer smo čekali ostatak prijatelja da nam se pridruže. Eric je već na veliko potpisivao svoju knjigu Izlet smrti i tražila se knjiga više. Bili smo tamo, vidjeli smo, njegova knjiga je bila najprodavanija na tome štandu kod tog nakladnika. Došao je na sajam iza podneva, a knjige odlazile odmah po njegovom dolasku.

Napomena: Bilo je još jako puno knjiga koje su bile apsolutni hit na Interliberu, ali na ovu listu smo stavili knjige koje su bile prethodno objavljene na stranicama Pisci i Književnost. Knjige koje nikad nisu bile objavljene na stranici Pisci i Književnost, nismo ih stavili na listu. Možda nekome ovo nisu najbolje knjige, ali analitika je rađena prema statistici Pisci i Književnost i onome što smo mi vidjeli kad smo bili na Interliberu i nije nam namjera umanjiti vrijednost bilo koje druge knjige koja nije ovdje spomenuta. 

Tekst napisao: Kruno Šafranić

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti