PROJEKT 1 – VATRA U KAMINU: BESJEDE STAROG FENJERA – JEDINSTVENO IZDANJE ZA 10 AUTORA

2021-10-25

PROJEKT 1 - VATRA U KAMINU: BESJEDE STAROG FENJERA - JEDINSTVENO IZDANJE ZA 10 AUTORA

Projekt grupe i web stranice Pisci i Književnost - tiskanje međunarodne zbirke poezije Vatra u kaminu: Besjede starog fenjera

Tema: Slobodna

Tiskanje PiK knjige, zbirka pjesama.

Rok do kada primamo prijave je od 25.10.2021. do 28.12.2021. godine, odnosno, ako budemo imali dovoljan broj od 10 prijavljenih autora, u realizaciju se ide odmah. Ako bude više zainteresiranih autora, radit će se i druga zbirka, sve dok prijave ne završe do zadanog datuma. Ako ne budemo imali dovoljan broj prijavljenih autora, zbirka se neće tiskati. Paket pretplate se ne uplaćuje unaprijed, tek kada budemo imali dovoljan broj prijavljenih autora, o čemu ćemo obavijestiti prijavljene autore. Pjesme za zbirku šaljete prilikom prijave. Jedinstveno izdanje podrazumijeva vrhunsku kvalitetu tiska, meki uvez s klapnama, sjajnu plastifikaciju korica, predivnu ilustraciju... U ovoj zbirci bit će zastupljeno 10 autora. Postoji mogućnost da bude manje ili za koji broj više autora u zbirci, ovisno o broju prijavljenih pjesama.

Autori imaju priliku objaviti 10, 25 ili 55 pjesama. U dogovoru s organizatorom, moguće je odabrati i dupli paket te objaviti čak 110 pjesama. Neka tvoji najljepši stihovi putuju cijelim svijetom.

Molba: Molimo autore da ne čekaju zadnji rok za prijavu, jer čim budemo imali potreban broj autora za zbirku u realizaciju projekta ide se odmah, nakon čega ćete dobiti dovoljno vremena za dostaviti sve navedeno. I dobit ćete dovoljno vremena za uplatu.

Slogan: Nemate novca za vlastitu zbirku, uključite se u našu zajedničku.

Nakladnik i tiskara: Redak

Moramo naglasiti da smo više nego zadovoljni kvalitetom papira i tiska, dobrom komunikacijom te brzom isporukom knjiga. Rado nastavljamo suradnju s nakladnikom koji uvažava vaše želje i ideje, a do sada ima izdano više od 1000 naslova.

Urednik knjige:

Kruno Šafranić

Urednički odbor:

1. Kruno Šafranić

2. Dragana Latinović

Urednički odbor je dužan organizirati i napraviti sljedeće:

- prikupiti novac za projekt uplatom - pretplatom autora čije su pjesme zastupljene u zbirci.

- uređivanje zbirke

- lektura

- korektura

- oblikovati naslovnicu

- osmisliti naslov zbirke

- grafička priprema

- nakladništvo

- tiskanje knjige

- poslati knjige autorima - pretplatnicima na njihove adrese

- promovirati knjigu na Facebook stranici Pisci i Književnost


Po izlasku knjige iz tiska, zbirka će biti dostupna za kupnju u web knjižari nakladnika Redak.

Prava autora:

- autori svoje primjerke knjiga na koje su stekli pravo uplatom pretplate smiju neograničeno dalje podijeliti knjižnicama, prijateljima ili prodati

- svaki autor može sam organizirati promociju knjige o vlastiti trošak

Pisci i Književnost nije dužan organizirati promociju knjige.

Upute i pravila za sudjelovanje:

Dragi autori, molimo Vas da prije nego nam pošaljete svoj rad, obavezno isti pregledate. Također, s obzirom na to da Vaši radovi govore o tome koliko poštujete ono što radite potrudite se ispraviti gramatičke i pravopisne greške.

- u obzir se uzimaju radovi pisani latinicom, na hrvatskom, srpskom, makedonskom i bosanskom jeziku

- jedna pjesma smije imati do 26 redova, računaju se razmaci i naslov
- ako pjesma ima do 56 redova, računa se kao dvije pjesme, odnosno, ako pjesma ima do 86 redova računa se kao tri pjesme

- kraća biografija

- tekstovi koji su vulgarni, uvredljivi po bilo kojoj osnovi, neće biti odobreni za zbirku.

- svaki autor je osobno moralno i kazneno odgovoran za eventualni plagijat

Paketi pretplate:

- našli smo idealno rješenje kako da izdamo knjigu, ali da bi to ostvarili, osmislili smo pakete pretplate

Jedan autor može izabrati najviše jedan paket. U dogovoru s organizatorom moguće je odabrati i dva paketa. Kako bi se osigurali da će knjige sigurno doći do svojih odredišta, svima ih šaljemo preko pošte kao vrijednosni paket ili kao preporučena pošiljka. Ako ostane viška novca, urednici će nekoliko primjeraka knjiga pokloniti u nekoliko knjižnica.

1. Mali paket/sjajna plastifikacija knjige - idealan paket za druge zemlje zbog manje poštarine - pretplata: 600,00 kn (80.00 EUR) - 10 pjesama zastupljenih u zbirci - autor dobije 1 primjerak knjige. Diploma/pohvalnica u pdf formatu koju autor može isprintati i uokviriti za uspomenu.

- poštarina za Hrvatsku slanje kao vrijednosni paket 25,00 kn

- poštarina izvan Hrvatske slanje kao vrijednosni paket 85,00 kn (12.00 EUR)


2. Veliki paket/sjajna plastifikacija knjige - pretplata: 800,00 kn (107.00 EUR) - 10 pjesama zastupljenih u zbirci - autor dobije 5 primjeraka knjiga. Diploma/pohvalnica u pdf formatu koju autor može isprintati i uokviriti za uspomenu.

- poštarina za Hrvatsku slanje kao vrijednosni paket 35,00 kn

- poštarina izvan Hrvatske slanje kao vrijednosni paket 225,00 kn (31.00 EUR)


3. Ekstra veliki paket/sjajna plastifikacija knjige - pretplata: 1380,00 kn (186.00 EUR) - 25 pjesama zastupljenih u zbirci - autor dobije 10 primjeraka knjige. Diploma/pohvalnica u pdf formatu koju autor može isprintati i uokviriti za uspomenu.
- poštarina za Hrvatsku slanje kao vrijednosni paket 45,00 kn
- poštarina izvan Hrvatske slanje kao vrijednosni paket 225,00 kn (31.00 EUR)


4. Najveći paket/sjajna plastifikacija knjige - pretplata: 2760,00 kn (370.00 EUR) - 55 pjesama zastupljenih u zbirci - autor dobije 23 primjeraka knjige. Diploma/pohvalnica u pdf formatu koju autor može isprintati i uokviriti za uspomenu.

Šaljemo knjige u dva paketa, plaćaju se dvije poštarine.

- poštarina za Hrvatsku slanje kao vrijednosni paket 45,00 kn

- poštarina izvan Hrvatske slanje kao vrijednosni paket 225,00 kn (31.00 EUR)


Svjesni smo da je poštarina velika za druge zemlje, zato predlažemo da nam javite adresu kome da knjige dostavimo unutar Hrvatske, tada je poštarina puno jeftinija.


Pjesme poslati u Wordu sa sljedećim podacima:

Autor:

Naslov pjesme:

Grad:

Država:


Adresa na koju ćemo vam poslati knjige:

(napomena ako je potrebno)

Ime i prezime:

Ulica i kućni broj:

Poštanski broj i grad:

Država:

Broj mob/tel:


Urednički odbor pregledat će sve pristigle radove i odobriti ih ili ne odobriti za uvrštenje u zbirku. Ako vam odobrimo pjesme za zbirku, uplatu treba izvršiti prema uputama organizatora. Oni koji ne izvrše uplatu, neće biti uvršteni u zbirku.

Napomena:

Radovi pristigli za projekt međunarodne zbirke poezije ne smiju biti ranije objavljivani u drugim zbornicima i knjigama u elektronskom ili štampanom obliku. Ako je pjesma ranije objavljena na društvenoj mreži Facebooku, smije sudjelovati u projektu.

Za međunarodnu zbirku poezije ne postoje predviđene nagrade niti bilo kakve materijalne nadoknade za autore radova koji budu prihvaćeni u zbirci. Autori koji sudjeluju u projektu prihvaćaju pravila i dozvoljavaju da njihove pjesme budu uvrštene u međunarodnu zbirku poezije. Također pristankom dajete dozvolu lektoru, korektoru, uredničkom odboru, da isprave očigledne gramatičke i pravopisne pogreške u pjesmama.

Napomena: Prelazi li broj stihova Vaše pjesme na više stranica, a pri tom premašuje uračunatu pretplatu (paket koji ste odabrali), prema procjeni organizatora projekta, svaka se dodatna stranica naplaćuje 25,00 kn (4.00 EUR)

Novac se uplaćuje na račun ili preko uplatnice o čemu ćete biti obaviješteni preko inboxa ili putem e-maila.

Odgovorna osoba koja prikuplja iznose pretplate je voditelj grupe Kruno Šafranić.


Prijave se šalju

porukom na Facebook profil Pisci Književnost

https://www.facebook.com/pisci.knjizevnost 

ili putem elektronske pošte (poruku poslati na e-mail)

knjigamojprijatelj@outlook.com

Zagreb, 25.10.2021.

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti