PROJEKT 3 PRIČE, ODLOMCI IZ NEOBJAVLJENIH ROMANA I MISAONI TEKSTOVI

2020-08-02

PROJEKT 3 PRIČE, ODLOMCI IZ NEOBJAVLJENIH ROMANA I MISAONI TEKSTOVI

Projekt grupe i web stranice Pisci i Književnost - tiskanje međunarodne zbirke priča, odlomci iz romana i misaoni tekstovi

Tema: Slobodna

Tiskanje PiK knjige, zbirka priča odlomci iz neobjavljenih romana i misaoni tekstovi.

Rok do kada primamo tekstove je od 2.8.2020. do 31.10.2020.

Tekstove primamo 3 mjeseca.

Slogan: Nemate novaca za vlastitu zbirku, uključite se u našu zajedničku.

Želimo pružiti priliku autorima koji imaju neobjavljene romane, da prilože odlomak iz romana u ovoj međunarodnoj zbirci i da tako vaš spisateljski rad približimo čitateljima u nekoliko država. Budite kreativni i pišite zajedno s nama. Molimo sve autore koji će slati tekstove za ovu zbirku da ne budu vulgarni i sa psovkama, njih će čitati i mlađi čitatelji. Autori koji se neće pridržavati pravila, neće moći sudjelovati u projektima. Prethodne zbirke su ostvarile veliki uspjeh i čitatelji posuđuju u knjižnicama u nekoliko država.

Prethodna zbirka priča je otputovala u 7 država: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Švedska, Australija i Francuska.

Pozivamo učitelje osnovnih i srednjih škola, da radove svojih učenika prijave za ovu zbirku ili da se učenici prijave sami. Predviđena su priznanja u obliku diploma za učitelje koji pošalju radove svojih učenika.

Molba: Molimo autore da ne čekaju zadnji rok za prijavu. Tekstovi koji budu odabrani za zbirku, lektori počinju odmah s lekturom.

Očekivano vrijeme izlaska zbirke iz tiska je početkom 2021. godine.

Nakladnik i tiskara: Redak

Moramo naglasiti da smo više nego zadovoljni kvalitetom papira i tiska, dobrom komunikacijom te brzom isporukom knjiga. Rado nastavljamo suradnju s nakladnikom koji uvažava vaše želje i ideje, a do sada ima izdano više od 1000 naslova.


Urednik knjige:

Kruno Šafranić

Urednički odbor:

1. Kruno Šafranić

2. Dragana Latinović

3. Andrea Krejči


Urednički odbor je dužan organizirati i napraviti sljedeće:

- Prikupiti novac za projekt uplatom - pretplatom autora čije su priče zastupljene u zbirci.

- Uređivanje zbirke

- Lektura

- Korektura

- Oblikovati naslovnicu

- Osmisliti naslov zbirke

- Grafička priprema

- Nakladništvo

- Tiskanje knjige

- Poslati knjige autorima - pretplatnicima na njihove adrese.

- Promovirati knjigu na facebook stranici Pisci i Književnost.

- Po izlasku knjige iz tiska, zbirka će biti dostupna za kupnju u web knjižari nakladnika Redak.

Prava autora:

- Autori svoje primjerke knjiga na koje su stekli pravo uplatom pretplate smiju neograničeno dalje podijeliti knjižnicama, prijateljima ili prodati.

- Svaki autor može sam organizirati promociju knjige o vlastiti trošak.

Pisci i Književnost nije dužan organizirati promociju knjige.

Dragi autori, molimo Vas da prije nego nam pošaljete svoj rad, obavezno isti pregledate. Također, s obzirom na to da Vaši radovi govore o tome koliko poštujete ono što radite potrudite se ispraviti gramatičke i pravopisne greške.


Upute i pravila za sudjelovanje:

- U obzir se uzimaju radovi pisani latinicom, na hrvatskom, srpskom, makedonskom i bosanskom jeziku.

- Jedan tekst ne smije biti duži od pet stotina riječi. Tko želi može umjesto dva teksta do pet stotina riječi napisati jedan do tisuću riječi. Ili umjesto tri teksta do pet stotina riječi, možete napisati jedan dugački do tisuću petsto riječi. Najduži jedan tekst može biti do 8000 riječi. Ovisno o paketu pretplate koji uzmete, sami napravite kombinaciju koliko ćete tekstova spojiti u jedan, ako to želite.

- Kraća biografija

- Svaki autor je osobno moralno i kazneno odgovoran za eventualni plagijat.

- Tekstovi koji su vulgarni, uvredljivi po bilo kojoj osnovi, neće biti odobreni za zbirku.

Paketi pretplate:

- Našli smo idealno rješenje kako da izdamo knjigu, ali da bismo to ostvarili, osmislili smo pakete pretplate. Svi autori zastupljeni u zbirci mogu izabrati onaj paket koji im najviše odgovara i uplatiti utvrđeni iznos pretplate po paketu za sudjelovanje.

Izaberite paket pretplate s kojim želite sudjelovati u projektu tiskanja međunarodne zbirke. Jedan autor može izabrati samo jedan paket. Kako bi se osigurali da će knjige sigurno doći do svojih odredišta, svima ih šaljemo preko pošte kao vrijednosni paket. Ako ostane viška novca, urednici će nekoliko primjeraka knjiga pokloniti u nekoliko knjižnica.


1. Samo jedna priča - pretplata: 90,00 kn (12.00 EUR) - 1 tekst do 500 riječi zastupljen u zbirci - (procjena 500 riječi, 2-3 stranice u knjizi) autor nije obavezan kupiti knjigu. U ovoj pretplati ne dobije se knjiga. Prilikom izlaska zbirke iz tiska, autor kasnije može sam naručiti svoj primjerak knjige direktno od nakladnika u web knjižari po punoj cijeni.


2. Osnovni paket - pretplata: 290,00 kn (39.00 EUR) - 2 teksta do 500 riječi zastupljene u zbirci (procjena 1000 riječi, 4-6 stranice u knjizi) - autor dobije 2 primjerka knjige

Poštarina za Hrvatsku slanje kao vrijednosni paket 30,00 kn

Poštarina izvan Hrvatske slanje kao vrijednosni paket 145,00 kn (20.00 EUR)


3. Malo veći paket - pretplata: 580,00 kn (78.00 EUR) - 4 teksta do 500 riječi zastupljene u zbirci (procjena 2000 riječi, 8-12 stranica u knjizi) - autor dobije 4 primjerka knjige

Poštarina za Hrvatsku slanje kao vrijednosni paket 30,00 kn

Poštarina izvan Hrvatske slanje kao vrijednosni paket 145,00 kn (20.00 EUR)


4. Srednji paket - pretplata: 870,00 kn (117.00 EUR) - 7 teksta do 500 riječi zastupljenih u zbirci (procjena 3500 riječi, 14-21 stranica u knjizi) - autor dobije 6 primjerka knjige

Poštarina za Hrvatsku slanje kao vrijednosni paket 30,00 kn

Poštarina izvan Hrvatske slanje kao vrijednosni paket 225,00 kn (31.00 EUR)

5. Veliki paket - pretplata: 1160,00 kn (156.00 EUR) - 10 teksta do 500 riječi zastupljenih u zbirci (procjena 5000 riječi, 20-30 stranica u knjizi) - autor dobije 8 primjerka knjige

Poštarina za Hrvatsku slanje kao vrijednosni paket 30,00 kn

Poštarina izvan Hrvatske slanje kao vrijednosni paket 225,00 kn (31.00 EUR)


6. Ekstra veliki paket - pretplata: 1450,00 kn (195.00 EUR) - 13 tekstova do 500 riječi zastupljenih u zbirci (procjena 6500 riječi, 26-39 stranica u knjizi) - autor dobije 11 primjerka knjige

Poštarina za Hrvatsku slanje kao vrijednosni paket 30,00 kn

Poštarina izvan Hrvatske slanje kao vrijednosni paket 225,00 kn (31.00 EUR)


7. Najveći paket - pretplata: 1740,00 kn (234.00 EUR) - 16 tekstova do 500 riječi zastupljenih u zbirci (procjena 8000 riječi, 32-48 stranica u knjizi) - autor dobije 14 primjerka knjige

Poštarina za Hrvatsku slanje kao vrijednosni paket 30,00 kn

Poštarina izvan Hrvatske slanje kao vrijednosni paket 225,00 kn (31.00 EUR)


Priče poslati u wordu sa sljedećim podacima:

Autor:

Naslov priče:

Žanr priče:

Grad:

Država:


Misaone tekstove poslati u wordu sa sljedećim podacima:

Autor:

Naslov: (naslov nije obavezan)

Grad:

Država:

Napisati šaljem misaoni tekst


Odlomke iz neobjavljenih romana poslati u wordu sa sljedećim podacima:

Autor:

Naslov romana:

Radni naslov ako ne znate naslov romana:

Žanr:

Grad:

Država:


Adresa na koju ćemo vam poslati knjige:

(napomena ako je potrebno)

Ime i prezime

Ulica i kućni broj

Poštanski broj i grad

Država


Svjesni smo da je poštarina velika za druge zemlje, zato predlažemo da nam javite adresu kome da knjige dostavimo unutar Hrvatske, tada je poštarina samo 30,00 kn (4.00 EUR)

Napomena: Ako je Vaš tekst duži, premašuje uračunatu pretplatu (paket koji ste odabrali), prema procjeni organizatora projekta, moguća je nadoplata.

Urednički odbor pregledat će sve pristigle radove i odobriti ih ili ne odobriti za uvrštenje u zbirku. Ako vam odobrimo tekst za zbirku, uplatu treba izvršiti do roka koji odredi organizator. Oni koji ne izvrše uplatu do navedenog datuma, neće biti uvršteni u zbirku.

Rok do kada primamo tekstove je od 2.8.2020. do 31.10.2020.

Radimo narudžbe za mini rokovnike (ima oko sto stranica za pisanje...) naprijed će biti ilustracija zbirke, a na poleđini popis zastupljenih autora iz zbirke. Unutar rokovnika na stranicama bit će kalendar za 2021. godinu. Cijena rokovnika je simboličnih 50,00 kn (7.00 EUR). Tko želi dodatno uplatiti i naručiti mini rokovnike molimo vas da nam to naglasite.

NOVO: Autori prilikom odabira paketa pretplate sami mogu odabrati koliko žele knjiga, a koliko mini rokovnika. Možda nekome ne treba puno knjiga, pa će radije odabrati mini rokovnik. Primjer: 3. Malo veći paket, autor u tom paketu dobije 4 knjige, ako vam ne treba toliko knjiga, možete odabrati da dobijete 2 knjige i 2 mini rokovnika, ili 3 knjige i jedan mini rokovnik. Autor sam slaže odabir između knjiga i mini rokovnika kako mu najbolje odgovara. Ako ipak želite samo knjige u tom paketu pretplate, možete dodatno uplatiti za mini rokovnik. Sve prema mogućnostima i potrebama autora.

Napomena:

Radovi pristigli za projekt međunarodne zbirke ne smiju biti ranije objavljivani u drugim zbornicima i knjigama u elektronskom ili štampanom obliku. Ukoliko je tekst ranije objavljen na društvenoj mreži Facebook, smije sudjelovati u projektu.

Za međunarodnu zbirku ne postoje predviđene nagrade niti bilo kakve materijalne nadoknade za autore radova koji budu prihvaćeni u zbirci. Autori koji sudjeluju u projektu prihvaćaju pravila i dozvoljavaju da njihovi tekstovi budu uvršteni u međunarodnu zbirku priča, odlomci iz romana i misaoni tekstovi. Također pristankom dajete dozvolu lektoru, korektoru, Uredničkom odboru, da isprave očigledne gramatičke i pravopisne pogreške u tekstovima.

Novac se uplaćuje na račun ili preko uplatnice o čemu ćete biti obaviješteni preko inboxa ili putem e-mailu.

Odgovorna osoba koja prikuplja iznose pretplate je voditelj grupe Kruno Šafranić.


Prijave se šalju

porukom na Facebook profil Pisci Književnost

https://www.facebook.com/pisci.knjizevnost 

ili putem elektronske pošte (poruku poslati na e-mail)

knjigamojprijatelj@outlook.com


Zagreb, 2.8.2020.

Možda će vas zanimati PROJEKT 1 - SNJEŽNA OLUJA STIHOVA

https://pisci-i-knjizevnost.webnode.hr/l/projekt-1-snjezna-oluja-stihova/ 

Možda će vas zanimati PROJEKT 2 - POEZIJA NOŠENA MOREM 2

https://pisci-i-knjizevnost.webnode.hr/l/projekt-2-poezija-nosena-morem-2-jedinstveno-izdanje-za-10-autora/