RIJEKA STIHOVA, Pisci i književnost - grupa autora

2019-04-18

Sažetak:

Dragi čitatelji, s radošću Vam predstavljamo našu sedmu knjigu; međunarodnu zbirku pjesama, koju smo uspjeli pripremiti zahvaljujući timskom radu mnogih članova - ljubitelja pisane riječi.
Slogan: Nemate novca za vlastitu zbirku, uključite se u našu zajedničku.
Pjesme su nastale u razdoblju od 4. 5. 2017. do 15. 6. 2017. godine, a autori su članovi Facebook Grupe Pisci i Književnost i Facebook stranice Pisci i Književnost.
Kao voditelj projekta, ponosan sam na timski rad; kako postojećih, tako i svih autora koji su izrazili želju sudjelovanja u ovom projektu, te za učlanjenjem u Facebook Grupu Pisci i Književnost. Ovim putem zahvaljujem se suradnicima koji su pomogli pri ostvarenju projekta, kako bi naša sedma knjiga ugledala svjetlo dana. Također, zahvaljujem autorima na odazivu i sudjelovanju u ovom projektu. Svi autori su imali slobodan izbor za pisanje pjesama; s tematikom i formom kakvu žele. Čitajući pjesme, uvidjet ćete da svaki autor ima svoj vlastiti stil pisanja kojim stvara stihove. Šareni su to stihovi, poput rijeke koja ih nosi putevima beskraja - od jednog grada do drugog, od jedne države do druge. Kao što je Mali princ imao svoju ružu, kojoj se divio, tako smo mi imali iskren pogled na svijet, te stvarali iz srca i kroz emocije. Poezija je sve više zastupljena na književnoj sceni, a Rijeku stihova ćemo približiti čitateljima diljem svijeta. Stihovi su poput brodića koji plovi; jarbol gleda visoko, dok vjetar dodiruje jedra. Ova zbirka pjesama je nit koja povezuje pjesnike iz cijeloga svijeta. Poezija živi vječno.
Napomena: S obzirom da su autori iz različitih država, krajeva i govornog područja, s različitim dijalektom, isti je sačuvan u izvornom obliku jezika i stila, bez ikakvih izmjena.
Ugodno čitanje žele Vam: Kruno Šafranić i suradnici!

Bilješka o autorima:
Autori pjesama su iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Švedske, Austrije i Danske.
Ante Sabo, Alma Buljubašić Maglić, Atina Mušić, Blanka Kraljević, Bernarda Ćurić, Dragan Miščević, Dora Kujek, Damjana Ojdanić, Dražana Ivana Kelava, Emina Vildić, Evica Kraljić, Ema Botica, Haris Zolota, Ingrita Ivanišević, Julijana Plenča, Jelena Stanojčić, Jasna Šemiga-Pintarić, Kruno Šafranić, Lidija Harak, Mladen Crnković, Mira Mijić, Mirjana Barać, Mumin Nezerić, Marija Ajša Peuc, Magda Mas, Maja Babović, Mirela Osmanović, Martina Arbanas, Mirta Kustec, Ognjenka Kalajdžić, Romana Duvnjak, Sonja Kokotović, Slavko Čretni, Verica Isidora, Vlasta Jaščur, Vlasta Šafranić, Valentina Halilović Junuzović

Uredništvo knjige: Kruno Šafranić i Dragana Latinović
Lektura: Kruno Šafranić i Mirjana Pejak
Korektura: Vlasta Šafranić
Dizajn naslovnice: Mirta Kustec
Grafička priprema: Mirjana Pejak

Naslov: Rijeka stihova
Autor: Pisci i književnost - grupa autora
Broj stranica: 268
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-425-4
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev