Roman Savršeni ustroj - Zoran Lisjak

2019-07-23

"Savršeni ustroj" čakovečkog pisca Zorana Lisjaka objavljen 2017. godine u Zagrebu u nakladi izdavačke kuće Beletra Početak ovog trilera započinje u Londonu te se seli u Dubrovnik gdje nam autor pomno opisuje gradske znamenitosti poput Orlandova stupa, ulice oko Straduna,... A razlog koji povezuje gradove u dvije države su dva slučaja koja su se dogodila u istom danu: pravi je nestanak znanstvenice dr. Wendy Mayers i njene asistentice koje se bave genetskim inženjeringom. 

Drugi slučaj je teško ozljeđivanje studentice Mile Horvatić koja je prevezena u bolnicu gdje se bori za život. Mila je porijeklom iz Dubrovnika, s majkom Stanom doselila u London, kao izbjeglica iz ratom pogođenog područja. Nakon smrti majke o njoj su se brinuli djelatnici doma za nezbrinutu djelcu. 

Slučaj vode viši inspektor Sten Parksen i detektivka Paula Morgan koje potraga za nestalnom znanstvenicom dovodi u Dubrovnik. Uzbudljiv krimić koji nas vodi u misterioznu istragu moguće povezanosti navedenih slučajeva premlaćene studentice i otmice s znanstvenice koja je radila na tajnom istraživanju. 

Jesu li dva slučaja povezana i što će naši istražitelj otkriti u prekrasnom Dubrovniku morate otkriti sami čitajući ovaj nevjerojatan roman. 

"Savršeni ustroj" je totalno moj najdraži žanr, i svakako veliko iznenađenje za mene ,oduševila me od samoga početaka, te nije nedostajalo uzbuđenja, napetosti i intrige. Savršena domaća priča koja me održala budnu duboko u noć. I ne strpljivo očekujem nastavak ove priče. 

Osvrt napisala: Biserka Piršlin, urednica stranice Knjige u srcu 

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti