Poezija Mjesečar - Ivona Ivić - Osvrt: Dragana Latinović

2021-02-23

Poput tananih mjesečevih zraka poezija mlade Ivone Ivić obasjava tamnu noć. Stihovi puni istine, ljubavi i najintimnijih razmišljanja jedne djevojke krase stranice ove zbirke poezije.

Njen duh uhvaćen u okove stiha ogoljen je pred okom čitaoca. Želja za ljubavlju koja odlikuje izraz njenog pjesništva kao i neka ozbiljna razmišljanja o samom životu su rasprostrta na papiru i ostavljena sudu vremena.

Poezija je sloboda, ona ne ograničava, daje krila i čini pjesnika poletnim. Poezija to je pjesnik, poezija to je ona iskonska ljubav, to je ono što pronalazimo u stihovima ove zbirke. Mjesečar je glas mlade osobe, nježna tanana ženska duša koja nam je pružena na dlanu bez i jedne skrivene misli.

Čitajući njene stihove vratila sam se u neko srećnije doba, kada su brige bile da se jednostavno izrazim bezbrižne. Kada je glavna briga bila ljubav i kada su misli bile okupirane jednostavnijim problemima.

Okupirani životom upleteni u vihor osjećanja tanane emotivne duše, Ivonini stihovi su jednostavna zbirka puna emotivnog naboja.

Preporuka.

Osvrt napisala: Dragana Latinović

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti