Sve što moj sin treba znati o svijetu - Fredrik Backman

2019-10-23

"Sve što moj sin treba znati o svijetu" zbirka je epizoda iz životne faze koja je ostavila dubok trag na autora. Dok izražava silno strahopoštovanje prema situacijama koje mu se događaju prvi put, ispunjavaju ga očuđenjem i dočekuju potpuno nespremnog, Fredrik Backman hrabro priznaje svoje pogrešne poteze, očinske mane, i istovremeno se hvata ukoštac sa svim problemima - od usranih pelena do krize srednjih godina. Izmjenjujući šaljive bilješke i duže eseje koji bi njegovu sinu trebali olakšati koračanje kroz život, Backman mu poklanja velike i male lekcije.

Djela švedskog pisca Fredrika Backmana objavljena su u više od 40 zemalja svijeta, a na hrvatski su dosad prevedene "Čovjek zvan Ove", "Britt-Marie je bila ovdje", "Moja baka vas pozdravlja..." i "Medvedgrad". Švedska ekranizacija romana "Čovjek zvan Ove" osvojila je dvije nominacije za Oscara i brojne međunarodne filmske nagrade, a u Hollywoodu je u tijeku snimanje američke verzije s Tomom Hanksom u glavnoj glumačkoj i producentskoj ulozi.

"Sve što moj sin treba znati o svijetu" Fredrika Backmana u pretprodaji je na webshopu izdavača (www.fokusnahit.com), a u knjižare stiže krajem listopada.

PRIJEVOD S ENGLESKOG: Nikša Odić

ISBN: 978-953-349-095-3

BROJ STRANICA: 176

CIJENA: 79 kn