10. MEĐUNARODNI NATJEČAJ ZA POEZIJU - GRADOVI OD STIHOVA: TIŠINA PAHULJA

2022-02-06

10. MEĐUNARODNI NATJEČAJ ZA POEZIJU - GRADOVI OD STIHOVA: TIŠINA PAHULJA (Organizator FB i web stranica Pisci i Književnost - Writers and Literature)Izbor teme je slobodan.

Svrha je ovoga natječaja približiti poeziju čitateljima u svim zemljama i pružiti priliku neafirmiranim i afirmiranim autorima da svoj rad pokažu javnosti.
Prethodnih je godina ovaj natječaj izvrsno odjeknuo, vidjelo ga je više od 100.000 korisnika Facebooka, a odazvalo se više od pet stotina autora iz nekoliko država.
Zbog raznolikih pjesama i prigodnih nagrada, uvjereni smo da je ovaj natječaj zanimljiv kako za publiku stranice Pisci i Književnost tako i za nakladnike u potrazi za pjesničkim talentima.Prošli natječaj je oborio sve rekorde i prijavio se rekordan broj pjesnika. Knjiga se čita u knjižnicama u nekoliko država. Vjerujemo da će ovaj natječaj ostvariti isto izvrsne uspjehe, a možda nadmašiti i prethodni.

Rok do kada primamo pjesme je od 5.1.2022. do 17.1.2022.

NAGRADE:

* Besplatno sudjelovanje u izdavanju međunarodne zbirke pjesama čiji je organizator grupa Pisci i Književnost.

* Nagradu za besplatno objavljivanje jedne pjesme u zbirci dobiti će 30 autora.
* Po izlasku zbirke iz tiska, autori sami u web knjižari nakladnika Redak mogu naručiti/kupiti primjerke knjige. Kupnja knjige nije obavezna. Ne dijelimo knjige za nagradu.
* Prigodne zahvalnice/diplome za prvih deset mjesta (šaljemo ih u pdf formatu koji pobjednik/ca može isprintati za uspomenu.)

Pravila, uvjeti i upute natječaja:

1. Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani.
2. Sudionici natječaja mogu konkurirati sa samo jednom pjesmom. U obzir se uzimaju radovi pisani latinicom, na hrvatskom, srpskom, makedonskom i bosanskom jeziku. Radovi se postavljaju u komentaru izvora objave natječaja, na linku:
https://www.facebook.com/pisciknjizevnost.pik/photos/a.742833162475725/4933324233426576/

Radove možete poslati u inbox Pisci Književnost profila u wordu ili kao običan tekst. Ako šaljete u inbox, naglasiti ZA NATJEČAJ GRADOVI OD STIHOVA: TIŠINA PAHULJA

Link profila Pisci Književnost:
https://www.facebook.com/pisci.knjizevnost/ 
3. Ako je pjesma pisana na stranom jeziku, autor je obvezan uz izvornik priložiti i prijevod na hrvatski jezik.
4. Tema pjesme je slobodna.
5. Jedna pjesma smije imati do 26 redaka, računaju se razmaci i naslov.
6. Autori na natječaju mogu sudjelovati samo s pjesmom koja još nije objavljena ni u elektronskom ni u tiskanom obliku.
7. Autorsku pjesmu treba postaviti u komentaru ili u inbox Pisci Književnost profila te obvezno navesti ime i prezime (ako prezime ima kvačice, ne zaboravite ih staviti), naslov pjesme, grad i državu (ili kopirati ovaj redoslijed i zalijepiti zajedno s podacima):

Za natječaj Gradovi od stihova: tišina pahuljaAutor:
Naslov:
Grad:
Država:
Tekst pjesme:

8. Ako je pjesma ranije objavljena na društvenoj mreži Facebooku, autor može njome sudjelovati na ovome natječaju. Svaki autor mora se prijaviti sam, nitko drugi osim autora ne može umjesto njega postaviti pjesmu na natječaj.
9. Sve pjesme koje udovoljavaju gore navedenim kriterijima moraju biti objavljene u komentaru posta ili u inboxu kako je navedeno, najkasnije do 17.1.2022. godine.
10. Objavljene radove, zasebno, ocjenjivati će urednici PiK-a.
11. Urednici PiK-a odabrat će 30 pobjedničkih pjesama, a rezultati će biti objavljeni na stranici Pisci i Književnost - Writers and Literature.
12. Prijavom na natječaj, smatramo da su sudionici dali dopuštenje za objavljivanje pjesama na stranicama Pisci i Književnost i u međunarodnoj zbirci poezije Gradovi od stihova: tišina pahulja
13. Organizator zadržava pravo po vlastitoj ocjeni ne prihvatiti tekstove i obrisati komentare ako su neprimjerenog, uvredljivog, rasističkog, pornografskog i drugog sadržaja te diskvalificirati njihove autore. Svaki je autor osobno moralno i kazneno odgovoran za eventualni plagijat. Za objavu autorskih radova u međunarodnoj zbirci poezije ne postoji nikakva materijalna naknada. Autori koji sudjeluju u projektu prihvaćaju pravila i dozvoljavaju da se njihove pjesme uvrste u međunarodnu zbirku poezije Gradovi od stihova. Također, pristankom dajete dozvolu lektoru, korektoru i uredničkom odboru da isprave očigledne gramatičke i pravopisne pogreške u pjesmama.

Napomena: U zbirci će biti zastupljeni i autori koji su već ranije poslali pjesme u sklopu projekta Gradovi od stihova: tišina pahulja.

Pisci i Književnost su dobili sva autorska prava od ilustratorice za ilustraciju koju koristimo za ovaj natječaj. Na ovoj slici je samo djelić ilustracije da vidite kako će naslovnica izgledati, a cijelu čemu pokazati kasnije.

Očekivano vrijeme izlaska zbirke iz tiska je 3 mjesec 2022. godine.

Organizator natječaja: Pisci i Književnost

U Zagrebu 5.1.2022.

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti