Najava za petnaestu PiK knjigu, zbirka pjesama "Stihovi duginih boja 2" (10 autorica)

2019-04-20

Petnaesta PiK knjiga, zbirka pjesama "Stihovi duginih boja 2" (10 autorica)

Ovo je druga takva zbirka grupe Pisci i Književnost u tvrdom uvezu, na koju smo jako, jako ponosni. Potpisali smo probni otisak knjige i ugovor s nakladnikom Redak, s kojim je predivno surađivati. Njihova tiskara ima izvrsnu kvalitetu tiskanja knjiga i do sada se još niti jedan autor nije žalio na kvalitetu tiska. Što se toga tiče, prezadovoljni smo. :) Pohvale Redak.

Ostvarili smo suradnju s izvrsnim mladim ljudima, koji imaju razne umjetničke vještine i talent.
U uredničkom odboru zajedno sa mnom je bila Dragana Latinović: zajedno smo nadgledali rad na knjizi i donosili odluke za dobrobit svih autora zastupljenih u knjizi.

Autori pjesama su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Švedske.

Alenka Tuličić-Mihelčić
Bernarda Ćurić
Dragana Latinović
Elena Brajković
Gordana Bartol
Milica Honđo
Mubera Šabanović
Rada Sukara
Romana Duvnjak
Slavica Juhas

Vrhunsku lekturu su odradile Mateja Jurčević iz Hrvatske i Nudžejma Ibrahimspahić iz Bosne i Hercegovine. Korekturu je radila Dragana Latinović. Jako sam ponosan na ove djevojke. Hvala vam od srca.
Ilustraciju naslovnice i grafičku obradu knjige je radila Megi Horak Orlić. Poboljšali smo grafičku obradu knjige. Također, kada širom otvorite korice knjige, bilo mekog ili tvrdog uveza, dobijete ilustraciju u cijelosti: Drvo na kojem je puno knjiga, koje život znače i nepresušnu potrebu za čitanjem i listanjem. Tvrdi uvez nema klapne, jer su mu nepotrebne, dok meki uvez ima klapne i na njemu je istaknut i popis autora. Tvrdi uvez je nešto predivno i najbolje što Redak ima u ponudi i uzeli smo najbolje. Oni koji se pak odluče za meki uvez, ima klapne kako bi knjiga i dalje bila stabilna i čvrsta, kvaliteta tiska je isto vrhunska. Meki uvez će biti dostupan za kupnju u web knjižari Redak po cijeni od 130,00 kn. Tvrdi uvez će dobiti autori.
 

Knjige se upravo tiskaju i do kraja 4 mjeseca izlaze iz tiska, a potom ih šaljemo na vaše adrese. Možete li već sada osjetiti miris svježe tinte kako se širi? :)
Knjiga je jako lijepa, pjesme su jako lijepe, vjerujem da će svi biti i više nego zadovoljni.

Također, želim se zahvaliti Biserki Piršlin, urednici stranice Knjige u srcu, čija se preporuka za ovu knjigu nalazi na poleđini korica.

Tekst napisao: Kruno Šafranić, urednik knjige