NOVA ZBIRKA POEZIJE IZAŠLA IZ TISKA

2019-05-05

Međunarodna zbirka pjesama STIHOVI DUGINIH BOJA 2 - zbirka u tvrdom i mekom uvezu - 10 autorica

"Stihovi duginih boja poput nježnog su povjetaraca koji nam donosi prozračnu poeziju protkanu srećom, tugom i ljubavlju. Autori ove baršunaste poezije dočarali su nam svakodnevne životne situacije iz kojih tražimo izlaze u neka bolja vremena.
Poput palete čarobnih boja, pjesme nam se otvaraju bez traženja, tako jednostavno, tako djetinje. Svakodnevno se borimo s različitim osjećajima koje najlakše izražavamo kroz stihove koji ostaju vječan trag zapisan na stranicama života.
Stihovi duginih boja svakako ostavljaju svoj trag u vječnosti." - preporuka Biserka Piršlin, urednica stranice Knjige u srcu

Ovo je petnaesta PiK zbirka, a druga po redu u tvrdom uvezu, na koju smo jako ponosni. Stigla mi je prva pošiljka od pola knjiga, druga se još uvijek šiva i tiska. Tako da će kroz koji dan svi autori dobiti svoje primjerke. Nekim autorima sam već poslao, drugima ću čim druga pošiljka stigne, zajedno s bookmarkerima. Sad je najljepše to iščekivanje, kad će knjige u vaš topli dom, u vaše ruke koje su stvarale ovo djelo. Vjerujte mi da se čekanje isplatilo, jer smo svi zajedno iznjedrili zbilja jako kvalitetnu knjigu poezije. Jako sam ponosan na vas dragi autori: Alenka Tuličić-Mihelčić, Bernarda Ćurić, Dragana Latinović, Elena Brajković, Gordana Bartol, Milica Honđo, Mubera Šabanović, Rada Sukara, Romana Duvnjak i Slavica Juhas.

Želim posebno istaknuti kad na policu stavite dvije knjige, primjer kao na slici, dobijete ilustraciju u cijelosti, što čini predivnu knjišku sliku.

Ostvarili smo suradnju s izvrsnim mladim ljudima, koji imaju razne umjetničke vještine i talent.
U uredničkom odboru zajedno sa mnom je bila Dragana Latinović: zajedno smo nadgledali rad na knjizi i donosili odluke za dobrobit svih autora zastupljenih u knjizi.
Vrhunsku lekturu su odradile Mateja Jurčević iz Hrvatske i Nudžejma Ibrahimspahić iz Bosne i Hercegovine. Korekturu je radila Dragana Latinović. Jako sam ponosan na ove djevojke. Hvala vam od srca.
Ilustraciju naslovnice i grafičku obradu knjige je radila Megi Horak Orlić. Poboljšali smo grafičku obradu knjige. Također, kada širom otvorite korice knjige, bilo mekog ili tvrdog uveza, dobijete ilustraciju u cijelosti: Drvo na kojem je puno knjiga, koje život znače i nepresušnu potrebu za čitanjem i listanjem. Tvrdi uvez nema klapne, jer su mu nepotrebne, dok meki uvez ima klapne i na njemu je istaknut i popis autora. Tvrdi uvez je nešto predivno i najbolje što Redak ima u ponudi i uzeli smo najbolje. Oni koji se pak odluče za meki uvez, ima klapne kako bi knjiga i dalje bila stabilna i čvrsta, kvaliteta tiska je isto vrhunska. 

Tvrdi uvez će dobiti autori.

Autori pjesama su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Švedske.

Želim se zahvaliti Biserki Piršlin, urednici stranice Knjige u srcu, čija se preporuka za ovu knjigu nalazi na poleđini korica.

Tekst napisao: Kruno Šafranić

Meki uvez je dostupan za kupnju u web knjižari Redak po cijeni od 130,00 kn na linku: