Istina - Mana Pass - osvrt: Dragana Latinović

2020-12-11

Istina je druga knjiga iz serijala knjiga o prijateljicama iz škole. Pet prijateljica, pet priča. Na redu je Ema.

Kao mlada studentica ona je puna ideala i želje za dokazivanjem. Kada bude primljena u novu stranku da bude savjetnik, kocka je bačena, Ema je ostavila svoju prošlost na ulaznim vratima političke scene i hrabro zakoračila naprijed. Mlada, neustrašiva i uz malenu pomoć prijateljica Matee i Snježane, koje je stekla tijekom studiranja, ona poletno korača ka cilju.

Izborna kampanja je u toku, a u prvi plan se probija stranka NBIS i njen harizmatični predsjednik Marko, a upravo on je novi Emin šef. Mladi ljudi sa novim idejama, a da li je samo to dovoljno da bi se postigao cilj ili se mora pribjeći i drugim sredstvima. Od mlade i naivne Eme ponesene poletom promjena se očekivalo puno. Negdje usput se ta naivnost izgubila i računi su došli na naplatu. Je li istina preskupa i čime je platiti?

Poštenje i politika ne idu uvijek istim putem. Ema je to naučila na teži način. Hrabrost da sagleda svoju grešku i da promjeni svoje ponašanje Emu čini jednom od nas, iako se ne možemo u potpunosti identifikovati s političkim svijetom, Eminim svijetom, svi smo mi ipak nekada griješili, a to je ono što je ipak najvažnije na samom kraju.

Ono što me oduševilo dok sam čitala Istinu, je to da Ema ipak na kraju nije odustala od svog ideala, usprkos tome što je iskušenje bilo veliko, jer Istina je ipak vrijedna da se živi za nju.

Preporuka za ovaj drugi roman dvojca Mana Pass, u iščekivanju treće knjige uživajte čitajući i ne sudite Emi previše strogo jer moć je najveći afrodizijak, a moć najčešće i ide uz vlast.

Osvrt napisala: Dragana Latinović

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti