Promocija domaćeg romana uz glazbu i vino

2019-09-10

Često se kaže za domaće knjige kako su slabije čitane i slabije promovirane od poznatih stranih naslova. Baš zato su Nataša i Marina odlučile svoj roman Želja, o kojem se već neko vrijeme priča, promovirati na nešto drugačiji način. 

Nataša Debeljak i Marina Kuleš, autorice romana Želja, prošlog su tjedna počele s promocijama koje su najavile po cijeloj Hrvatskoj. Cijela je priča od samog početka prilično interesantna jer su cure odlučile promovirati knjigu kako bi potaknule publiku da čitaju domaće. Osim zanimljivog Instagram profila Put rukopisa na kojem pokazuju kako izgleda pisanje i izdavanje knjige, osmislile su program promocije koji će odraditi u nekoliko gradova diljem Hrvatske.

Druženje uz knjigu, glazbu i vino

U svoje su promocije odlučile uključiti lokalne glazbenike i proizvođače koji mogu gostima prezentirati svoj proizvod. Tako svi okupljeni osim pričanja o romanu i upoznavanju autorica, imaju priliku uživati u glazbenom programu i imaju priliku probati lokalni proizvod za koji možda nisu čuli ili ga nisu nikada probali na ovakav način.

Promocija u Zagrebu uz Vina Perak i mladu umjetnicu Stelu Šmit

Ovaj četvrtak cure su održale promociju u knjižari Hoću knjigu i iznenadile goste odličnim programom. Za glazbu je bila zadužena Stela Šmit, mlada umjetnica iz Kutine koje je gitaru naučila svirati sama, a primarno se bavi pjevanjem te uskoro glumi u predstavi Šuma Striborova u Kazalištu Komedija.

Vina je osigurala Vinarija Perak, pa su gosti, uz vođenu degustaciju, imali priliku probati Rose 2018 i Graševinu Mitrovac 2018. Degustaciju je vodila Andrea Pančur, blogerica koja svojim zanimljivim tekstovima mladima približava važnost upoznavanja kvalitetne domaće vinske scene.

Moderatorica promocije, Valentina Namesnik u razgovoru s autoricama pokazala je kako izgleda pisanje knjige u dvoje, kako se cure osjećaju na sve pozitivne komentare koje dobivaju i kakvi su im planovi za dalje.

Svakako pratite cure na društvenim mrežama jer je to odličan način da saznate dolaze li negdje blizu vas. A ako dolaze obavezno dođite na promociju i provedite vrijeme na ugodnom druženju.