Roman Otok anđela 1 Novi svijet - Suzana Crnčević - osvrt: Željana Andrijanić

2019-05-14

Nakon borbe dobra i zla, tame i svjetlosti koju su vodili grčki bogovi da spase Zemlju, Zemlja više ne izgleda kao nekada. Sada se kopno formiralo u četiri velika otoka. Na jedan od tih otoka su se nastanili grčki bogovi u knjizi poznati kao pali anđeli. Preuzeli su ljudska obličja kako bi se pritajili i ostali u pripravnosti ako Zemlja ponovo dođe u neku opasnost. Oni se ubacuju u obitelji kako bi zamijenili misteriozno nestale članove tih obitelji. Shvaćaju polako da se nešto čudno događa. Imaju i svoju proročicu koja je također postala obična žena koja se udala i rodila tri kćeri. Prvorođenoj se nešto čudno dogodilo kad se rodila... U tome je prste imao zloglasni bog podzemlja Had koji još uvijek nije odustao od svog zlog nauma da zlo i tama zavladaju zemljom.

Ovo je prvi roman domaće spisateljice Suzane Crnčević i pravo je osvježenje za sve koji vole fantasy knjige. Nakon tolikih vampira, vukodlaka, duhova i ostalih mitskih bića, preporučujem da pokušate sa grčkim bogovima u suvremeno doba. Pogotovo ako volite grčku mitologiju!

Jedina zamjerka je minimalna karakterizacija likova i zbunjujuće prvo poglavlje gdje nisam mogla pohvatati akciju tko, što, kako, gdje... Prebrzo se sve odvijalo. Ali sva sljedeća idu lakše sa radnjom pa sve dođe na svoje.

Osvrt napisala: Željana Andrijanić, urednica stranice Topli kutak za male i velike čitatelje