Zbirka poezije na engleskom A Booklet of Poems for the Ace of Hearts - Vlatka Planina - osvrt: Mirjana Pejak

2019-05-13

A Booklet of Poems for the Ace of Hearts - Vlatka Planina 

Ne povrijedivši autoricu pjesničkog izraza, glatkog stiha poput zaljubljenosti, pročitavši pjesme okarakterizirala bi ih kao promemoriju za sve koji su iskušali, doživjeli i žive ljubav prožetu čežnjom s očima koje traže dugo očekivane ruke, osobu koja bi te mazila, voljela na nesebičan način i bila prisutna iako ona to uvijek i je u ljepoti života.

Posebnost njezinih pjesama također djeluje na osjećaje i budi maštu, a ujedno ostavlja trag koji poznaje samo iskrena ljubav.

Nostalgiju ostavljenu u dubini života izražava jezgrom hrabrosti pružanja slobode odabira.

Kroz pjesme prožet je odbljesak istinske ljepote koji dopire do ustreptalog otkucaja srca čitatelja i odvodi ga u novi svijet u kojem ponekad život pred oči iznosi razočarenje no, kad je Vlatka zaokupljena svijetom, prikazuje vrijednost slobode kad nismo žrtva sami sebe i onoga što nas okružuje.

Kada bih izrazila cjelokupno mišljenje o pjesmama autorice Vlatke Planina i koliko mi sloboda dozvoljava izreći svojim riječima, čitajući stihove melodije, iskrenog vapaja srca, ponekada klonulost duhom i predajom u naručje melankoliji, stihovi ne samo da su ugodni nego prikazuju sjajnu formu, pjesnički izraz koji ne ostavlja ravnodušnim uz izvorne misli i estetsku punoću.

Pjesme su kvalitetne jer svojim sadržajem dozivaju glazbene instrumente što se iskreno nadam da će se ostvariti.

Osvrt napisala: Mirjana Pejak, spisateljica, Sisak

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka ©2019 Pisci i Književnost - Izradio Krunoslav Kezić
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno!